Wosk pszczeli wolny od szkodników

Wosk pszczeli może być stosowany w całej gamie produktów kosmetycznych. Na przykład stosujemy go w preparatach, sztyftach, oliwkach, kosmetykach do makijażu, produktach do pielęgnacji włosów i tym podobnych.

Poza tym zaletami wosku pszczelego są wysoka siła wiązania, wyraźna plastyczność, doskonała emulgowalność, stosunkowo niska temperatura topnienia oraz wysoce okluzyjny charakter.

 

Przykłady zastosowania

Również w sztyftach wosk pszczeli poprawia strukturę, zatrzymywanie oleju, jędrność, przyleganie, spływanie i uwalnianie z formy.

W tym samym temacie, w emulsjach wosk pszczeli działa jako regulator konsystencji i koemulgator oraz przyczynia się do poprawy odczucia na skórze, emoliencji, funkcji barierowej i wyglądu.

Formularz wniosku - Wosk pszczeli wolny od szkodników

Certyfikacja

Planowany zakup

Ilość na zamówienie

Podanie

Zaakceptuj warunki

Produkcja wosku pszczelego

Pszczoły robotnice w wieku od 12 do 18 dni wytwarzają wosk pszczeli z wyspecjalizowanych gruczołów,znajdujących się na spodniej stronie brzucha.

Jak wiadomo, biały wosk pokrywający plastry jest najczystszy i najbardziej pożądany do zatosowania w kosmetyce. W pierwszej kolejności, wosk ten może być topiony i mieszany z różnymi olejkami roślinnymi i eterycznymi. Pozwala to na stworzenie wspaniałej bazy emolientowej i działa jako naturalny środek konserwujący dla Twoich kreacji.

Co więcej, wosk pszczeli zatrzymuje wilgoć i jest znany z właściwości blokujących promienie słoneczne. W związku z tym, jest on doskonały zarówno dla Twojej skóry, jak i dla drewna i skóry zwierzęcej.

 

Wysokiej jakości, oczyszczony, w 100% naturalny.

Zgodny z normami i przepisami weterynaryjnymi UE (zgodnie z EC 834/2007). Certyfikaty poszczególnych partii są dostępne na życzenie. Filtrowany, homogenizowany i sterylizowany.

 

Pakowanie

Solidne bloki po 6-13kg każdy. Na jednej palecie mieści się od 500 do 1000kg netto.

 

Zastosowanie

Pszczelarstwo, Produkcja świec, Kremy, Balsamy, Pomadki, Zimne kremy, Kosmetyki koloru, Emulsje, Depilatory, Polerowanie mebli, Polerowanie drewna i skóry, Tekstylia, Drewno i ykończenia papieru, Świece, Foremki, Smary, Zastosowania przemysłowe, Pielęgnacja włosów, Maści, Balsamy, Rozczynniki farmaceutyczne

 

Wosk pszczeli wolny od szkodników


 
 

Opis wosku pszczelego

Wosk pszczeli może być stosowany w całej gamie produktów kosmetycznych. Na przykład stosujemy go w preparatach, sztyftach, oliwkach, kosmetykach do makijażu, produktach do pielęgnacji włosów i tym podobnych.

Poza tym zaletami wosku pszczelego są wysoka siła wiązania, wyraźna plastyczność, doskonała emulgowalność, stosunkowo niska temperatura topnienia oraz wysoce okluzyjny charakter.

 

Przykłady zastosowania

Również w sztyftach wosk pszczeli poprawia strukturę, zatrzymywanie oleju, jędrność, przyleganie, spływanie i uwalnianie z formy.

W tym samym temacie, w emulsjach wosk pszczeli działa jako regulator konsystencji i koemulgator oraz przyczynia się do poprawy odczucia na skórze, emoliencji, funkcji barierowej i wyglądu.

 

Produkcja wosku pszczelego

Pszczoły robotnice w wieku od 12 do 18 dni wytwarzają wosk pszczeli z wyspecjalizowanych gruczołów,znajdujących się na spodniej stronie brzucha.

Jak wiadomo, biały wosk pokrywający plastry jest najczystszy i najbardziej pożądany do zatosowania w kosmetyce. W pierwszej kolejności, wosk ten może być topiony i mieszany z różnymi olejkami roślinnymi i eterycznymi. Pozwala to na stworzenie wspaniałej bazy emolientowej i działa jako naturalny środek konserwujący dla Twoich kreacji.

Co więcej, wosk pszczeli zatrzymuje wilgoć i jest znany z właściwości blokujących promienie słoneczne. W związku z tym, jest on doskonały zarówno dla Twojej skóry, jak i dla drewna i skóry zwierzęcej.

 

Wysokiej jakości, oczyszczony, w 100% naturalny.

Zgodny z normami i przepisami weterynaryjnymi UE (zgodnie z EC 834/2007). Certyfikaty poszczególnych partii są dostępne na życzenie. Filtrowany, homogenizowany i sterylizowany.

 

Pakowanie

Solidne bloki po 6-13kg każdy. Na jednej palecie mieści się od 500 do 1000kg netto.

 

Zastosowanie

Pszczelarstwo, Produkcja świec, Kremy, Balsamy, Pomadki, Zimne kremy, Kosmetyki koloru, Emulsje, Depilatory, Polerowanie mebli, Polerowanie drewna i skóry, Tekstylia, Drewno i ykończenia papieru, Świece, Foremki, Smary, Zastosowania przemysłowe, Pielęgnacja włosów, Maści, Balsamy, Rozczynniki farmaceutyczne

 

Parametry techniczne i jakościowe

Wartość kwasowa16.0 Mg/G - 23.0 Mg/G
Stan skupieniastały
Temperatura topnienia62.0ºC - 67.0ºC
Wartość zmydlenia75.0mg/g - 110mg/g
Wartość estrowa70mg/g - 80mg/g
Węglowodór13,5 - 16,5 %
PochodzenieEuropa Środkowa i Wschodnia